Loading. Please wait.

In een fusieland als België is het al een hele prestatie om als fusiekampioen bestempeld te worden. Sporting Club Gent had wellicht nooit gedacht dat het ooit die weg zou opgaan toen het in 1975 het levenslicht zag onder het stamnummer 8275. De club, getooid in geel-zwarte kleuren, was maar dertien jaar oud toen ze in 1988 opging in fusieclub Sporting Ganda Sparta dat zelf al het product was van een fusie. De huwelijkspartner van Thor Ganda Sparta was geen onbesproken blad: in 1980 had Sporting Club Gent immers SK Ledeberg opgeslokt. Het aantal clubs dat uiteindelijk terechtkwam in fusieclub KFC Olympia Gent, dat in 2015 de boeken neerlegde, is nauwelijks op twee handen te tellen.

Sporting Club Gent kon in de dertien jaar van zijn bestaan nooit verder springen dan Vierde provinciale. De club versierde dan maar op een andere manier een plekje in de geschiedenisboeken van het Gentse voetbal: op de Warmoezeniersweg, waar ze vroeger speelden, bouwde KAA Gent later zijn jeugdcomplex. Maar hé, verleden? Sporting Club Gent is springlevend! De 2.0 E-versie weliswaar, die in 2023 boven de doopvont werd gehouden.

Voorlopig bestaat Sporting Club Gent weliswaar enkel uit jeugdelftallen, een eerste elftal is er niet. “We zijn als een jeugdacademie. Het is wel de bedoeling dat er op een dag een eerste ploeg komt, om de jongens te laten doorstromen. In plaats van mannen van 25 à 30 jaar te halen, krijgen die doorgestroomde jongens dan een kans eenmaal ze zestien of zeventien jaar”, aldus Murat Köylü, die naast stichter en voorzitter en trainer is, binnenkort allicht zelfs met een UEFA B-diploma. De eerste ploeg zou er binnen een dikke twee jaar kunnen staan. “Dan zijn die groepen van dertien-, veertienjarigen oud genoeg voor de doorstroming”, verduidelijkt Köylü.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *